Lehtokotilon Toukka

Todennäköisiä talvehtimispaikkoja ovat lehtikasat ja heinikot. Tilannetarkastus on hyvä tehdä kuorman ympäriltä illalla. Lehtokotilo on helposti tunnistettavissa, sillä samannäköinen laji on oikeastaan vain pensaskotilo Fruticicola fruticum. Kerran viikossa leikattu rehevä nurmikko on juuret lehtokotiloille maittavaa herkkua. Käytä kannellista ämpäriä tai kahvallista huuhteluainepulloa, jossa on korkki. Myrkkyjä Korpivaaran pihalla tuholaistorjunnassa lehtokotilon toukka käytetä. Lehtokotilopopulaation hallitseminen on sitä helpompaa, mitä vähemmän niitä pääsee leviämään pihalle.

”Litsaan ne hengiltä nopeasti” – Sitkeään lehtokotiloon eivät pure poppakonstit

Ne on emäksisiä ja lehtokotilon toukka. Sitä syötyään etanat kuolevat. Hyödyllistä luettavaa:. Etusivu Tietoja Wikipediasta Kaikki sivut Satunnainen artikkeli. Nopein ja tuskaton tapa tappaa kotilot on kaataa niiden päälle kiehuvaa vettä.

lehtokotilon toukka

Vastaa kyselyyn: Miten sinä salakuljetit alkoholia Ruisrockiin?

Voikukat saat parhaiten pois talikolla, kun maa on kosteaa. Tilannetarkastus on hyvä tehdä kuorman ympäriltä illalla. Ormio, J. Hyödyllistä luettavaa:. Sirottele fosfaattipellettejä kotiloiden lempipaikkaan. Asiantuntija: Päivi Korpivaara.

hdmi 7.5 m

Lehtokotilot: Näillä vinkeillä pääsee eroon

Orapihlaja-aitaa pihalleen ei ainakaan kannata kylvää, se on Korpivaaran mukaan varsinainen lehtokotiloiden kotikasvattamo. Kotilo voi myös käyttää kiitoratanaan niitä kasveja, joita se ei syö. Yleensä aikuisella lehtokotilolla on tummanruskea, vaalean laikukas kuori, jossa lehtokotilon toukka olla tumma juova. Korpivaaran filosofia onkin lohdullinen — tuloksia pitää syntyä. Eli pitää etsiä kokonaisratkaisu, miettiä mistä niitä kotiloita lehtokotilon toukka tulee, ja miten niitä siellä hallitaan. Jotta sitten roskiksesta eivät lähde” juoksemaan” takaisin luontoon.

Kotilot ja etanat | Martat

Napsin pienet kotilot lehdiltä sormien välissä paljain käsin, siihenkin tottuu. Nuput voi varovasti myös kastaa astianpesuaineveteen. Erityisesti pystypinnalle – esimerkiksi kukkaruukun kylkeen – kieputettu kuparilanka toimii hyvänä esteenä. Ne tulevat lähialueilta ja taimien tai muiden tarvikkeiden mukana. Orapihlaja-aitaa pihalleen ei ainakaan kannata kylvää, se on Korpivaaran mukaan varsinainen lehtokotiloiden kotikasvattamo. Lehtokotilopopulaation hallitseminen on sitä helpompaa, mitä vähemmän niitä pääsee leviämään pihalle.